Uudised

Konverentsisaadikud tutvusid põnevate kohtadega Tallinnas ja Tartus

Eelmisel nädalal kutsusime Tallinna ja Tartu konverentsisaadikud tutvuma kohtadega, kuhu kutsuda rahvusvahelised konverentsikülastajad ning kus viia läbi erinevaid vaba aja programme ürituse jooksul.

 

Tallinna Konverentsiklubi alustas nädalat rahvusvaheliselt tuntud Olde Hansa keskaegses restoranis, kus meid tervitati majanapsu ning muu hea ja paremaga. Olde Hansa kolm korrust oma 300 istekohaga pakub võimalust eriliseks elamusõhtusöögiks, mis sobib eriti hästi konverentside vaba aja programmidesse. Restorani iga seinamaaling, mööbliese või detail on seotud põneva loo või otstarbega.

Pärast keskaegset ning maitsvat kehakinnitust kohtusime legendaarse Jaak Juskega, kes jutustas meile vanalinna ja selle majade värvikaid lugusid.

Viimase paigana Tallinnas külastasime Nunne Boutique Hotelli. See on peatuspaik, kus vanalinna ajalooline hõng kohtub kaasaegse mugavusega. 2023. Aastal avatud hotell asjub linnamüüri ümber paiknevas Nunne kvartlasi. Nunne pakub oma majas paindlikke lahendusi ürituste korraldamiseks kuni 35-le inimesele ning seal asub tervelt 74 numbrituba.

 

Teisipäeval võtsime koostöös Visit Tartuga ette Aparaaditehase ning selle nurgataguste avastamise.

Oma palavat pärastlõunat alustasime TYPA trüki- ja paberikunstikeskusest, kus lisaks trükikoja ja -masinate avastamisele valmistasid osalejad taaskasutatud kartongist kaantega, ise trükitud ning ise köidetud omanäolise märkmiku. TYPA-s on võimalik ärirühmadel osaleda nii erinevates töötubades kui ka muuseumitundides.

Mais korraldas TYPA Euroopa trükimuuseumide ühenduse (Association of European Printing Museums) iga-aastase konverentsi. See on üritus, mis toob kokku trükimuuseumid, trükikunstnikud, teadlased ja huvilised üle kogu maailma.

Pärast meisterdamist avas meile oma uksed ning maitsete maailma Peninuki Distillery, kes on üks Eesti parimaid kange alkoholi tootjaid. Peninuki majarahvas tutvustas meile enda jookide tootmise köögipoolt ning õpetas, kuidas õigesti kanget alkoholi degusteerida. Distillery pakub üritustele ka rändbaari teenust, millega nad lubavad alati tagada omalt poolt kvaliteedi, professionaalsuse ning mugavuse.

Lisaks tutvustas Peninuki enda majas korraldatavate ürituste võimalusi. Nende Event Room on hea koht, kus näiteks peale konverentsi korraldada mõnus networking õhtu kuni 30-le inimesele.  Peninuki koostab kliendile eraldi joogimenüü ja snäkivaliku ning lisaks korraldab Distillery tuure ja degustatsioone.

Peninuki Distillerys käis saadikutega vestlemas ka Aparaaditehase tegevjuht Erki Pruul, kes tutvustas, kuidas Aparaaditehas korraldas selle aasta mais ka teise üle-euroopalise kultuuritehaste võrgustiku Trans Europe Halles konverentsi pealkirjaga “Arts of Survival”

Trans Europe Halles (TEH) on üks Euroopa vanimaid kultuurikoostöövõrgustikke, mis ühendab enam kui 160 organisatsiooni 40 Euroopa riigist. Võrgustiku eesmärgiks on toetada  kogukondlikke ettevõtmisi, kes soovivad puhuda elu sisse hüljatud paikadele, et anda neile uus elu kogukonnakeskuste ja kultuurimajade näol.

 

Külastatud tuurid ja muud kohad on head variandid, kuidas muuta enda konverentsi põnevamaks ning mitmekesisemaks läbi huvitavate vabaaja programmide. Selliseid tegevusi saab läbi viia nii enne kui ka pärast konverentsi või hoopis põimida neid oma programmi sisse.

 

Konverentsisaadikute klubi ühendab aktiivseid eesti teadlasi ja spetsialiste, kes on huvitatud oma valdkonna konverentside ja ürituste korraldamisest Eestis. Saadikuklubi idee on toetada konverentside korraldajaid, kes oma erialasündmuse Eestisse toomisega juhivad tähelepanu Eestile kui teaduskeskusele ning aitavad Eestit kui konverentsisihtkohta tuntumaks teha. Saadikuklubi liikmed saavad regulaarselt osa põnevatest üritustest ja inspireerivatest kohtumistest, kus saab omavahel jagada kogemusi ning häid nõuandeid.

Kui soovite ka osa saada saadikuklubi tegevustest, siis võtke palun ühendust turunduse projektijuhi Külli Teimanniga kylli.teimann@ecb.ee ja täitke liitumisankeet.

Lisainfo aadressil: https://www.ecb.ee/et/saadikuklubi

 

Riine Tiigi

Turundusjuht